E-tjänster

Lediga jobb

Upplev Lysekil

Kartportal

Anslags-tavla

Lyssna

Meny

Exklusivt teknikbesök på Gullmarsskolan för årskurs 9

Idag inspireras elever i årskurs 9 av lokala teknikföretag och ESAB som visar framtidens yrken inom teknik och industri. Teknikcollege, med elever från Gullmarsgymnasiet, guidar och svarar på frågor om utbildningarna.

AH Automation, Helab, Husqvarna och Preem är på plats för att berätta om vilka yrken som finns på deras företag inom automation, el och processteknik. Alla företagen är med i Teknikcollege, som är ett samarbete med Gullmarsgymnasiet, för att säkerställa kvaliteten på utbildningarna och framtida kompetens i företagen.

Vi från Husqvarna är med idag för att teknikutvecklingen går snabbt och det är viktigt att elever väljer utbildningar inom teknik och automation säger Dan Byström.

Användningen av robotar i produktionen ökar och det är en förutsättning för vår verksamhet att morgondagens medarbetare har den senaste kunskapen, fortsätter Dan.

ESAB är ett av Sveriges största företag inom svets. Idag är de i Lysekil med sin fullutrustade demolastbil som normalt rullar i hela Europa på mässor och utställningar. Eleverna får veta mer om svetsyrket och en del får till och med prova på att svetsa.

Teknikcollege är ett samarbete mellan kommunerna i Lysekil, Sotenäs och Munkedal. Idag kommer därför även elever i årskurs 9 i Sotenäs på besök för att veta mer om teknik- och industriutbildningar.