E-tjänster

Lediga jobb

Upplev Lysekil

Kartportal

Anslagstavla

Lyssna

Meny

Sveriges viktigaste jobb

Denna vecka får vi träffa Sofia Strågesjö, som har ett av Sveriges viktigaste jobb. 

Vad har du för yrke Sofia?

Jag arbetar som Kommunvägledare i Kontaktcenter.

Hur kommer det sig att du har valt att arbeta som det?

Jag kände att jag behövde en utmaning i mitt yrkesliv!

Jag kommer tidigare från ett stort företag i privata sektorn där jag på olika sätt jobbat med service och människor, både i Sverige och utomlands. I min tidigare yrkesroll har jag varit och arbetat i både Sydney, Moskva, Barcelona, Lissabon, Manilla och London för att nämna några. Fantastiska möten med både människor och kultur.

Att nu kunna ta cykeln till jobbet och ge service och värdskap till människor som har valt att bo eller besöka min kommun, det slår de mesta. Jag har nu haft rollen som kommunvägledare i dryga 2 år och jag älskar mitt jobb!

Vad är det bästa med ditt jobb tycker du?

Den oändliga utvecklingen, kundmötet och möjligheten att göra det enklare för medborgare, företagare och besökare!

Det finns ingen färdig mall för vad ett Kontaktcenter är eller vad ett Kontaktcenter exakt ska erbjuda. Det gör det möjligt att utveckla vårt kontaktcenter till Lysekils kommuns medborgares, företagares och besökares fördel.

Med kommunens belägenheten längst ut i kustbandet och med stor besöksnäring så är det logiskt att en stor del av frågor rörande våra hamnar och turistinformationens förlängda arm som InfoPoint är beläget hos oss. Utvecklingen är oändlig och allt vi gör ska gynna den som söker kontakt med kommunen.

Hur kan en typisk arbetsdag se ut?

Det finns ingen dag som är den andra lik i Kontaktcenter.

Ena dagen kan man, i dialog med andra avdelningar, arbeta med utvecklingsfrågor såsom hemsidan, hantering av ärende och e-tjänster. Nästa dag kan man svara på frågor i kommunens olika kanaler, såsom e-post och messenger och telefon. tredje dagen arbetar man i vad vi kallar "fronten" och tar emot besökare som söker kontakt med kommunen på plats i kommunhuset.

Vad krävs för att jobba som Kommunvägledare?

Som kommunvägledare måste man vara lösningsorienterad och informationssökande man ska besitta stor flexibilitet och en vilja att hjälpa att människor. Att vara lyhörd och ödmjuk inför varje fråga är viktigt!

Vilka fördelar ser du i att arbeta i en kommunal verksamhet?

Att allt finns under "samma tak", vi jobbar alla med olika frågor men dessa frågor vävs samman till ett stort sammanhang.

Vad gör ditt jobb till ett av Sveriges viktigaste?

Jag har möjlighet att ge ett gott värdskap till alla som kontaktar Lysekils kommun, vi finns till för alla.

Det finns ingen fråga som är för stor eller liten.