E-tjänster

Lediga jobb

Upplev Lysekil

Kartportal

Anslagstavla

Lyssna

Meny

Sveriges viktigaste jobb

Denna vecka får vi träffa Ellinor Jensen, som har ett av Lysekils viktigaste jobb. 

Vad har du för yrke Ellinor?

Jag arbetar som Hamnchef.

Hur kommer det sig att du har valt att arbeta som det?

Jag är utbildad styrman och jobbade under en del år på sjön men när jag skaffade familj föll det sig naturligt att söka ett jobb i land. En vidareutbildning gav mig chansen att få in en fot i det kommunala bolaget Lysekils Hamn AB och när jobbet som Hamnchef annonserades ut kändes det självklart att söka.

Vad är det bästa med ditt jobb tycker du?

Variationen på arbetsuppgifter, att det alltid händer nya saker och kommer nya frågeställningar.

Hur kan en typisk arbetsdag se ut?

Nu i corona-tider jobbar jag mest hemifrån, sitter i Teams-möten, pratar med kunder i telefon och svarar på mail. På sommarhalvåret har jag som ambition att vara mer ute och finnas på plats i våra hamnar och husbilsparkeringar.

Vad krävs för att jobba som Hamnchef?

Jag har en akademisk utbildning som Sjökapten och erfarenhet från både administrativa och praktiska uppgifter. Det är viktigt att ha en teknisk baskunskap men också att kunna hantera "skrivbordsarbete". Man måste också tycka att det är roligt att ge service, lösa problem och att prata med människor.

Vilka fördelar ser du i att arbeta i en kommunal verksamhet?

Det är spännande att vara med att bygga samhället och skapa förbättringar för människor.

Det är också roligt att jobba i en så stor organisation där det finns så mycket kunskap och olika erfarenheter, det går alltid att få hjälp om det är något man inte kan själv.

Vad gör ditt jobb till ett av Sveriges viktigaste?

Kommunen är till för sina medborgare och det vi gör inom kommunen påverkar andra människors liv i stort och smått. I en kustkommun är båtlivet en viktig del av fritiden och livskvalitén och något som engagerar många människor, det gör att mitt jobb känns väldigt angeläget.