E-tjänster

Lediga jobb

Upplev Lysekil

Kartportal

Anslagstavla

Lyssna

Meny

Nytt stödprogram för företag i Lysekils kommun

Många företag är fortsatt hårt drabbade av coronapandemin och Lysekils kommun har reviderat programmet för att mildra effekterna

Stödprogrammet omfattar 10 åtgärder utifrån rådande omständigheter och kan komma att justeras efter nya nationella/regionala direktiv och utvecklingen av pandemin.

Alla företag är viktiga för Lysekils kommun och vi vill göra det vi kan för att stötta de som har det tuffast just nu. Jag tycker att omställningsförmågan och samverkan hos företagen i hela kommunen är fantastisk! Det ger gott hopp om att vi kommer att klara det här tillsammans, säger Renée Daun näringslivsutvecklare.

Stödprogrammet

Stödprogrammet omfattar bland annat anstånd på betalsningstider för tillsynsavgifter gällande livsmedel, brandtillsyn, miljö och serveringstillstånd. Ingen debitering av alkoholtillsyn under 2021 och möjlighet att öppna uteserveringar tidigare, även detta utan kostnad.

Hela programmet hittar du via länken nedan.

Har du frågor om programmet eller behöver mer information om nationellt, regionalt eller lokalt stöd för ditt företag kontakta Renée Daun foretagslots@lysekil.se

Lysekils kommun följer myndigheters och regeringens riktlinjer och direktiv. Det är viktigt att alla företag och privatpersoner håller sig informerade och tar ansvar för att följa dessa för att minska smittspridningen.