E-tjänster

Lediga jobb

Upplev Lysekil

Kartportal

Anslagstavla

Lyssna

Meny

Inspirationsföreläsning - Lev din dröm FBG

”Lev din dröm FBG”. Det totala win-win-konceptet.

Hör landsbygdsutvecklaren och inspiratören Karin Torstensson berätta om projektet ”Lev din dröm FBG”. Projektet där obebodda hus kommer till användning, företagare får chansen att göra verklighet av sin dröm, och landsbygden befolkas på nytt.

Fastigheter vaknar upp ur sin törnrosasömn

Genom att kontakta fastighetsägare som inte är skrivna i husen de äger fick projektet ihop en lista med över tusen fastigheter. Det var flera sommarstugor, ödehus, övergivna hus, avstyckade gårdar som tack vare projektet fick vakna upp ur sin törnrosasömn.

Att leva och driva företag på landsbyden

Lev din dröm FBG är ett projekt som lyfter fram kreativa och företagsamma människor på Falkenbergs landsbygd. Där lever de sin dröm. Genom att berätta sin historia och om sin dröm vill de inspirera fler att leva och driva företag på landsbygden.

Att förverkliga sin dröm på platsen man älskar

Två landsbygdstjejer, en gemensam passion och bra stöttning. Så skapades Lev din dröm. Karin Torstensson och Jennifer Erlandsson, träffades när de började sina tjänster inom landsbygdsutveckling på Falkenbergs kommun. Det var i januari 2017. Karin hade precis köpt sig en gammal skola i kommunens inland och Jennifer hade full fart på sitt hästföretag hemma i Slöinge. Båda hade i och med det förverkligat drömmar och på platser de älskar - på landsbygden. Någonstans där föddes idéen att "om vi kan, så kan fler".

Datum och tid

Datum: 4 mars kl. 18.30 - 19.15

Föreläsningen sker via Teams. Föreläsningen kommer att spelas in, det finns möjlighet att titta på den i efterhand. Det kan betyda att man kan synas i bild vid något tillfälle men vi rekommendera att stänga av sin egen kamera.

Föreläsningen genomförs i samverkan mellan Lysekils kommun och Upplevelseakademien och delfinansieras av Tillväxtverket/Europeiska regionala utvecklingsfonden.