Meny

Språkstöd på Lysekil Centrum Lab

Ytterligare stöd till kommunens invånare

Bild på Hibo och Rami

Under det gångna året har samhällsguide Rami Tobji funnits på Lysekil Centrum Lab för att hjälpa och guida Lysekils kommuns invånare. Arbetet har framför allt bestått av att hjälpa nyanlända personer med dokument som rör ekonomi, ansökningar och registrering hos olika myndigheter.

Rami talar svenska, engelska och arabiska.

Från och med slutet på november kommer det att finnas ytterligare en resurs på Lysekil Centrum Lab varje fredag. Hibo Abdi arbetar övrig tid som språkstöd på Gullmarsgymnasiet Campus Väst och kommer att vara en del av den samhällsguidande verksamheten en dag i veckan framöver.

Hibo talar svenska och somaliska och läser och skriver arabiska.

- Det känns mycket bra att kunna vara en del av samhällsguidningen. Det finns ett stort behov av samhällsinformation. Det är viktigt att vi når ut med rätt information till människor och att vi också kan förklara varför det är på vissa sätt här i Sverige. Nyanlända föräldrar behöver till exempel få en förståelse för varför det är viktigt för barnen att sköta skolan, eftersom ofullständiga betyg i högstadiet kan göra att de inte kommer in på en gymnasieutbildning. En del har ingen erfarenhet av studier och vi behöver informera om systemet, säger Hibo.

Samhällsguide finns på plats på Lysekil Centrum Lab:

Måndag, kl. 10.00- 16.00 arabiskt språkstöd

Onsdag, kl. 10.00 – 16.00 arabiskt språkstöd

Fredag, kl. 10.00 – 16. 00 arabiskt och somaliskt språkstöd

Välkomna in till Hibo och Rami i Lysekil Centrum Lab i Gallerian