Meny

Renée Daun ny näringslivsutvecklare

Foto på Renée Daun.

Läs intervjun där Renée berättar mer om sitt nya uppdrag som näringslivsutvecklare.

Från och med september tar Renée Daun över tjänsten som näringslivsutvecklare efter Jan-Erik Larsson. Jan-Erik går vidare till en ny tjänst som utvecklingsstrateg i Lysekils kommun. Här svarar Renée på fem frågor om sitt nya jobb.

Vad lockade dig att söka tjänsten som näringslivsutvecklare i Lysekils kommun?

Jag har arbetat med näringslivsfrågor i Fyrbodal i snart 10 år, bland annat som egen företagare, och tyckte det verkade spännande att få arbeta mer koncentrerat med företagen i Lysekils kommun.

Vad tycker du är viktigast för dig i ditt uppdrag som näringslivsutvecklare?

Att vara lyhörd för företagens behov och arbeta för att deras verksamheter kan utvecklas i den takt de önskar. Sen vill jag gärna se en ökad samverkan med akademi och forskning.

Vilka frågor är prioriterade för dig så här i början?

Att lotsa företagare och blivande företagare rätt i kommunens strukturer. Det är också viktigt att alla företag kan få kunskap om vilket utvecklingsstöd som finns att få i vår region.

Berätta lite om din bakgrund?

Jag är född och uppvuxen i Göteborg och flyttade till Lysekil 2008. Mina arbetslivserfarenheter omfattar branscher som handel, fordonsindustri, restaurang och hotell samt eget företag inom projektledning och organisationsutveckling.

Jag är utbildad beteendevetare, projektledare och coach. Brinner för samverkan och tror på människor och förändring!

Om du fick sammanfatta Lysekils kommun med tre ord – vilka ord blir det då?

Nära, naturligt och goa räkor.