Translate site

Translate

Meny

Samverkansträff inom Kunskapsturism

Foto från samverkanskväll kunskapsturism i projekt Maritim Utveckling i Bohuslän

Stort engagemang när delprojekt Kunskapsturism bjöd in till en första träff med fokus på samverkan.

Tisdagen den 23e januari samlades ett drygt trettiotal aktörer med koppling till upplevelseturismen i norra Bohuslän på Bottna Inn i Heestrand.

Brett deltagande

På plats fanns Turistrådet Västsverige, lokala guider, turismutvecklare, hotellägare och multi-företagare med flera. Under kvällen diskuterades mål och utmaningar kring samverkan och de olika verksamheterna i sig.

Turistrådet presenterade hur de arbetar för att hjälpa företag med sin marknadsföring och affärsutveckling. Avslutningsvis fanns det möjlighet att mingla och knyta kontakter för den som ville.

Viktigt med samverkan

Samverkan är en viktig del av turismutvecklingen i norra Bohuslän. För de allra flesta är det en nödvändig del för en hållbar verksamhet.

Det framkom önskemål om fler nätverksträffar som tar upp allt från online-bokning, sökoptimering och sociala medier till hållbarhet och certifiering. Från projektets sida planerar vi nu för att möta dessa önskemål och hoppas på ett lika stort intresse för våra framtida arrangemang.

Om projekt Maritim Utveckling i Bohuslän

Kunskapsturism är ett delprojekt i projektet Maritim Utveckling i Bohuslän. Projektet skapar förutsättningar för små och medelstora företag att stärka sin professionalitet, hållbarhet och innovationskraft. Läs mer om projektet på http://www.tillvaxtbohuslan.se/mub/länk till annan webbplats