Meny

Dela sidan på sociala medier

Gästnattstatistik visar på tillväxt

Foto av Grand Hotel i Lysekil.

Antalet gästnätter på kommersiella anläggningar i Lysekils kommun ökade under sommarperioden 2017.

Antalet gästnätter på hotell, stugbyar och vandrarhem i Västsverige var under sommaren 2017 högre än under föregående sommar, och ungefär i nivå med rekordsommaren 2015. Det visar rapporten ”Gästnattsrapport Västsverige sommaren (juni-augusti) 2017” som Turistrådet Västsverige har publicerat.

Ökning i Lysekils kommun

Rapporten visar att antal gästnätter har ökat även i Lysekilsområdet. Under perioden juni till augusti 2017 hade Lysekils kommun 52 884 gästnätter i hotell, stugbyar och vandrarhem. Det innebär en ökning med totalt 13,4 % jämfört med samma period 2016.

Internationella gäster

Det största antalet utländska gästnätter i Bohuslän kom från Norge, Danmark och Tyskland. De norska gästnätterna ökade med nästan 10 % jämfört med 2016. Totalt sett ökade de utländska gästnätterna i Bohuslän med 10,5 %.

De största procentuella ökningarna i antalet utländska gästnätter stod Kina (+189,6 %) och Holland (+81,4 %) för. Hela rapporten finns i länken nedan.

Om projekt Urban Platsinnovation

Urban Platsinnovation är ett projekt som arbetar för att få mer kunskap om hur centralorter kan utvecklas för att bli mer attraktiva för både invånare och besökare.

Syftet är att öka konkurrenskraften och innovationsförmågan hos handeln och upplevelsenäringen för att skapa ett mer levande centrum. Projektet omfattar Högskolan Väst, Lysekils kommun, Strömstads kommun, Trollhättans stad, Uddevalla kommun, Åmåls kommun samt Fredrikstad kommune som är projektets norska partner.

Urban Platsinnovation delfinansieras av EU-medel via Interreg Sverige-Norge som är en del av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektet pågår till och med september 2018.

Läs mer om projekt Urban Platsinnovation på www.lysekil.se/urbanplatsinnovation

För mer information om Interreg, läs mer på www.interreg-sverige-norge.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster