Meny

Starta företag

Om du funderar på att starta eget företag kan företagslotsen ge dig råd och tips om hur du gör drömmen till verklighet.

Det finns många offentliga aktörer - organisationer, föreningar och förmedlingar - som arbetar med att hjälpa privatpersoner att starta eget företag. I ett inledningsskede är det bra att kontakt med någon sådan för att få råd och hjälp. Du är alltid välkommen att kontakta företagslotsen om du behöver hjälp att hitta rätt.


Starta eget

Nyföretagarcentrum Väst ger dig kostnadsfri, personlig och konfidentiell rådgivning om du funderar på att starta företag. Rådgivarna är experter på företagande och kan lämna råd om det mesta som rör företagande.

Nyföretagarcentrum Väst Länk till annan webbplats.

ALMI Företagspartner kan hjälpa dig hela vägen från idé till lönsamt företag. Målgrupper är innovatörer, nya företag och etablerade företag.

ALMI Företagspartner Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Börja på egen hand

Om du vill komma igång på egen hand kan du använda verksamt.se. Här hittar du information, verktyg och e-tjänster från flera myndigheter. Du kan skapa en affärsplan och registrera enskild näringsverksamhet.

Verksamt.se Länk till annan webbplats.

Finansiering

Om du behöver pengar till att utveckla din idé, starta ett företag eller till utveckling av ditt företag kan ALMI Företagspartner tillsammans med banken eller någon annan finansiär hjälpa till med kapital.

ALMI Företagspartner Länk till annan webbplats.

Starta ett kooperativt företag

Coompanion ger kostnadsfria råd till dig som vill starta ett kooperativt företag. De kan hjälpa dig att analysera lokala behov och marknader, söka finansiering och skapa mervärden genom samverkan med andra företag.

Coompanion Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Innovatum

Innovatum erbjuder en neutral utvecklingsplattform där såväl näringsliv, akademi och samhälle kan samverka. Vi erbjuder möjligheten att bedriva forskning och utvecklingsprojekt både regionalt, nationellt och internationellt.

Innovatum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.