När krisen kommer - vill du göra skillnad?

Välkommen på informationsträff den 16 september! Då berättar vi mer om Frivilliga Resursgruppen, FRG, som stödjer och förstärker kommuners krishantering vid samhällsstörningar.

Lysekils kommun och Räddningstjänsten Mitt Bohuslän har ett behov av en Frivillig Resursgrupp (FRG) som ska kunna förstärka olika funktioner i samband med kriser och samhällsstörningar. Kommunen och räddningstjänsten bjuder nu, tillsammans med Civilförsvarsförbundet, in till en informationsträff torsdagen den 16 september kl. 19 för dig som vill veta mer.

Frivilliga Resursgruppen, FRG

Frivilliga Resursgruppen, FRG, är en frivillig resurs som stödjer och förstärker kommuner och regioners krishantering vid samhällsstörningar. Resurserna i FRG tillhör någon av de arton frivilliga försvarsorganisationerna i Sverige.

När du blir medlem i en FRG får du gå en grundutbildning som omfattar 36 timmar. I den utbildas du i första hjälpen, hjärt- och lungräddning, att möta människor i kris, att organisera spontanfrivilliga samt i förebyggande brandskyddskunskap.

Delta på informationsträff

Den 16 september klockan 19.00 är du välkommen på en informationsträff i Lysekils kommunhus med representanter från Lysekils kommun, Civilförsvarsförbundet och Räddningstjänsten Mitt Bohuslän.

Anmäl ditt deltagande via e-post till joakim.hagetoft@lysekil.se.