E-tjänster

Lediga jobb

Upplev Lysekil

Kartportal

Anslags-tavla

Lyssna

Meny

Vigselförrättare

Följande personer är utsedda av Länsstyrelsen till borgerlig vigselförrättare inom Lysekils kommun.

Vigselförättare i Lysekils kommun

Leif Schöndell

Emma Nohrén

Hon brukar säga att vara vigselförrättare, det är världens häftigaste superkraft! "Det är en otrolig upplevelse att få vara del av andra människors stora, kanske den största!, dag i livet. Jag försöker alltid att lyssna in parens önskningar och gå dem till mötes så långt det går, oavsett om det är en snabb vigsel på kommunhuset eller ett storslaget bröllop ute på klipporna. För mig är det viktigt att det blir Er dag."

Till vardags är hon marinbiolog men som hamnat i politiken med uppdrag på olika nivåer, ofta förknippade med djur, natur och internationella relationer. Hon drivs av tanken att vi tillsammans kan skapa ett bättre samhälle, en framtid att längta till.

Leif Schöndell

Jan Andersson

Född och uppvuxen i Häggvall, på landsbygden utanför Lysekil. Arbetar som journalist.

Såhär beskriver Jan vad som har format han som människa "När det gäller mitt yrkesliv, både inom och utanför Sveriges gränser, så har det fört mig till rapporter om både glädjeämnen och tyvärr också djup och ofattbar tragedi."

"Att få vara med och dela två människors glädje och lycka när nya sidor skrivs i en gemensam historiebok för två älskande människor, har kommit att betyda mycket för mig personligen. Dessa ögonblick inger hopp och framtidstro för oss alla."

Jan-Bertil Siljevall

Har arbetat inom Kustbevakningen större delen av sitt arbetsliv. Uppväxt och numera bosatt i Grundsund på Skaftö så blev havet ett intresse både på fritiden och i arbetet.

Sedan en tid tillbaka aktiv pensionär och levnadskonstnär.

Leif Schöndell

Jeanette Janson

Vigselförrättare sedan 2018. Tycker det är riktigt roligt att få vara en del i ceremonin som så starkt är förknippad med glädje, allvar och högtidlighet.

Befinner sig till vardags i skolans värld och älskar att prata inför publik.

Leif Schöndell

Jörgen Hansson Smedberg

Bosatt i Lysekil, är gift och har två vuxna barn.

Arbetar idag på Kustbevakningen i Lysekil som Befälhavare och stortrivs med sitt yrke.

Att vara på havet är det största intresset men även att uppleva naturen i dess olika former är helt fantastiskt tycker Jörgen.

Leif Schöndell

Ola Ingevaldsson

Aktiv pensionär sedan snart fem år. Mångårig medarbetare i Lysekils kommun i olika roller, de senare åren som administrativ chef.

Född och uppvuxen i Lysekil där han levt med min familj sedan slutet av 70-talet. Har varit vigselförrättare i ca 20 år och har genom detta fått förmånen att dela många fina stunder med brudpar och deras släkt och vänner.

Leif Schöndell

Roland Karlsson

Tidigare Kommunalråd och oppositionsråd i Lysekils kommun, numera pensionär.

Har även varit yrkessam som ambulanssjukvårdare och egen företagare i 35 år. Ordförande i företagarna.

Leif Schöndell

Rosanna Jimmerfors

Född 1993 och uppväxt i Lysekils kommun. Numera bosatt i Göteborg där hon arbetar som utredare. Tidigare har hon studerat flera år på Göteborgs universitet, kriminologi samt masterprogrammet Kultur och demokrati. På fritiden är hon musiker.

Leif Schöndell

Stig Nilsson

Född och uppväxt i Lysekil. Varit kommunstyrelsens ordförande för Socialdemokraterna i Lysekil mellan 1989 – 2004. Innan dess arbetade han som vaktmästare och brandman. Numera jobbar han på Preemraff Lysekil med samhällskontakter, har inte längre några politiska förtroendeuppdrag och bor fortsatt i Lysekil.