Utbildningen vänder sig i första hand till dig som arbetar eller önskar arbeta inom restaurang och storkök, men även till dig som brinner för matlagning och allt som har med köket att göra. Efter utbildningen kan du ta anställning som kock inom både restaurang och storkök.
Utbildningen är både teoretiskt och praktiskt upplagd. Utbildningen är kostnadsfri, men du ansvarar själv för inköp av skor samt resor till och från praktikplats och studiebesök.
Du läser en delkurs svenska som andraspråk på din nivå kombinerat med yrkesutbildningen.
Observera! Vi använder Teams i utbildningen och det krävs att du har tillgång till en egen bärbar dator, webkamera, mikrofon och internetuppkoppling.
Kursstart: 2025-01-13
Förkunskaper: Godkänt betyg från lägst SFI D
Studietakt: Heltid, 40 veckor
Studieperiod: 2025-01-13 – 2025-05-30 och 2025-08-25 – 2026-01-09
Kontaktperson: Studie- och yrkesvägledare, Susanna Samuelsson, susanna.samuelsson@lysekil.se, 0523-61 33 18
Sista ansökningsdag: 6 december 2024
Termin 1, 20 veckor (varav ca 3 veckor APL (arbetsplatsförlagt lärande)
Matlagning 1 - 100 p
Hygien - 100 p
Service och bemötande 1 - 100 p
Livsmedels- och näringskunskap 1 - 100 p
SVA grund 50p-100p, individuellt, yrkesintegrerad
Termin 2, 20 veckor (varav ca 3 veckor APL (arbetsplatsförlagt lärande)
Matlagning 2 - 200 p
Matlagning 3 - 200 p
Specialkoster - 100 p
SVA grund 50p-100p, individuellt, yrkesintegrerad
Samt eventuellt APL en dag /vecka hela terminen. Under termin två kan det finnas möjlighet till APL utomlands.