Meny
Ikon utropstecken

Kock - Maritim specialisering Lärlingsutbildning 1 termin

Du lär dig att hantera råvaran från brygga till bord och utvecklar din hantverksmässiga förmåga inom tillvaratagande och förädling av fisk, skaldjur, sjömat och att tillverka smakrika och estetiskt tilltalande produkter och måltider.

Samarbete med företag i branschen

Utbildningen är framtagen och genomförs i nära samarbete företag i branschen. Göstas Fisk o skaldjur-grossist, restaurang och butik på Smögen. Fler företag där det är möjligt kan vara aktuella.

Lärlingsutbildning

Utbildningen vänder sig till dig som har genomgått Kockutbildning eller steg 1 och 2 Restaurang- och storköksutbildning, har egen drivkraft och vill specialisera dig inom det matitima området. Du lär dig att hantera råvaran från brygga till bord och utvecklar din hantverksmässiga förmåga inom tillvaratagande och förädling av fisk, skaldjur, sjömat och att tillverka smakrika och estetiskt tilltalande produkter
och måltider. Utbildningen ger dig en inblick i den maritima näringen och hållbarhet.

Som lärling på ett företag i branschen krävs att du har egen drivkraft då stor del praktiskt lärande sker på arbetsplatsen. Du behöver kunna ta dig till arbetsplatsen och gemensamma teoripass på skolan. Därför är körkort och tillgång till bil oftast
nödvändigt.Utbildningen är kostnadsfri, men du ansvarar själv för inköp av skor samt resor till och från praktikplats och studiebesök.

Vi använder Teams i utbildningen och det krävs att du har tillgång till laptop, webkamera, mikrofon och internetuppkoppling.

Det kan finnas möjlighet till APL utomlands.

Kursstart: 2025-01-27
Förkunskaper: Kockutbildning eller Steg 1 och 2 Restaurang- och storköksutbildning
Studietakt: Heltid, 20 veckor
Studieperiod: 2025-01-27 – 2025-06-13
Kontaktperson: Studie- och yrkesvägledare, Susanna Samuelsson, susanna.samuelsson@lysekil.se, 0523-61 33 18
Sista ansökningsdag: 6 december 2024. Ansökan finns nedanför.

Välkommen med din ansökan!