Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Val och antagning

Att välja till gymnasieskolan upplevs ofta som ett stort steg i livet. För att underlätta valet är det viktigt att du förbereder dig.

Sätt dig in i hur gymnasieskolan är uppbyggd och vad det innebär att studera på gymnasienivå. Fundera på vad som är viktigt för dig, prata gärna med personer som känner dig väl för att få tips och idéer.

Ta kontakt med din studie- och yrkesvägledare, de kan hjälpa till med information och vara ett bollplank i dina funderingar, men tänk på att valet är ditt. Det är din framtid det gäller.

Skolverket

På Skolverkets webbplats hittar du mer information som rör valet av gymnasieskola. På www.utbildningsinfo.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har Skolverket dessutom samlat viktig information för att du ska kunna välja en skola eller en utbildning som passar dig och dina intressen. Här finns också inspiration och stöd för att underlätta ditt val.

Ansök till gymnasieskolan

För att bli antagen till en gymnasieutbildning måste du göra en ansökan. Vi har ett gemensamt antagningssystem inom Fyrbodal. All information om gymnasievalet hittar du på www.soktillgymnasiet.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..