Meny

Flytta ditt företag hit

Du som vill flytta ditt företag till Lysekils kommun är varmt välkommen

Lysekil har ett naturskönt läge vid Gullmarsfjorden på västkusten. Kommunen med cirka 14 500 invånare har ett varierat och väl utvecklat näringsliv, god kommunal service och fantastiska rekreationsmöjligheter. I Lysekils kommun är det nära till allt och befriande fritt från bilköer och trafikljus.

I Lysekils kommun finns ledande företag inom flera olika branscher representerade, med spetskompetens, lokala-, nationella- och internationella kunder.
Besöksnäring, bygg och entreprenad, konsult och serviceföretag, hälso- och friskvård, mekaniska verkstäder, högteknologisk produktion och marina näringar. Vår branschbredd ger oss fantastiska möjligheter till samarbeten och att locka rätt kompetens till företagen.

Lysekils kommun erbjuder färdigställd industrimark i närheten av centralorten Lysekil (Dalskogen) och det finns gott om privatägd industrimark till salu. Möjligheter till fiberanslutning finns i hela kommunen. Väg 161 och 162 leder till centralorten liksom järnväg.

Lysekils hamn erbjuder en isfri djuphamn med tre hamnområden, med en kort inseglingstid från huvudfarled. Hamnen är ansluten till järnvägen och till samtliga kajer finns spår.

Bo och driva företag i Lysekils Kommun

Att etablera sitt företag i Lysekils kommun är att välja en hög livskvalité för dig som företagare och för dina anställda. Att bo och driva företag i Lysekils kommun innebär en livsstil med variation och valmöjligheter hela året runt. I Lysekils kommun finns ett varierat utbud av boenden.

Lysekils kommun ligger i Bohuslän som med sin unika skärgård är utsett av CNN Travel som topp tio av världens vackraste naturområden. Här finns perfekta vatten för kajak, dykning, bad och båtliv och våra berghällar erbjuder klättring i världsklass. I kommunen finns gott om fritidsanläggningar såsom simhall, ishall, ridsportsanläggningar och sporthallar. Här finns ett rikt och aktivt föreningsliv.

Välkommen hit!

Kontakta vår Företagslots för mer information. foretagslots@lysekil.se