E-tjänster

Lediga jobb

Upplev Lysekil

Kartportal

Anslags-tavla

Lyssna

Meny

Barnen viktiga i lekplatsutvecklingen

Foto från besök i Lysekils kommunhus.

Barnens tankar, idéer och förslag blir verklighet i stadsparkens nya lek- och mötesplats.

Barn från Lysekils särskola och Badhusbergets förskola har tillsammans med sina pedagoger besökt Lysekils kommunhus och träffat landskapsarkitekt Sara Chronvall, integrationsstrateg Sanna Lannesjö och prao Alice Wester.

Sara, Sanna och Alice arbetar med utvecklingen av den nya lek- och mötesplatsen i Lysekils stadspark som beräknas bli klar under 2019.

Barnen har tidigare fått lämna idéer och förslag på hur lekplatsen ska se ut och önskemål om vilka lekredskap som ska finnas i parken.

Flera frågor

Vid träffen fick barnen se en färdig ritning över området i parken. Ritningen visade hur deras tankar tagits tillvara och hur lekplatsen kommer att se ut. De fick även se bilder på de
lekredskap som upphandlats utifrån deras önskemål.

Sara informerade om hur arbetet med lekplatsen kommer att gå till och barnen passade på att ställa flera frågor som de hade förberett.

- Jag undrar om det kommer att bli en invigning, och om det är ett roligt jobb att arbeta med lekplatsen, sa Stella som är elev på särskolan.

Sara svarade att det är ett väldigt roligt jobb och att det kommer att bli en invigning, troligen i maj när det är lite varmare ute.

Barnen fick också reda på att lekplatsen kommer att bli upplyst med lampor så att man kan leka även under den mörkare årstiden.

Färgglad fjäril

Innan det var dags att gå hem fick barnen från särskolan hjälpa till att bestämma färg på en fjäril som kommer att sitta i toppen på ett av lekredskapen. Det valde att fjärilen skulle bli blå, lila och rosa. Sara mailade leverantören direkt och beställde detta.

Foto på Sara Chronvall som visar skiss över ny lek-och mötesplats i Lysekils stadspark.

Landskapsarkitekt Sara Chronvall visade skissen som också finns uppsatt som en skylt i Lysekils stadspark.