E-tjänster

Lediga jobb

Upplev Lysekil

Kartportal

Anslags-tavla

Lyssna

Meny

Brastad centrum ska bli grönare

Foto på planteringslåda med plantor.

Små plantor som kommer att växa sig stora och tillföra grönska och färg.

Planteringslådor med perenner och klätterväxter sätts ut i Brastad centrum.

Det är mycket som händer i Brastad just nu. Inte bara rondellen och refugerna får sig ett ansiktslyft utan Lysekils kommun har även ställt ut rejäla planteringskärl på grusytan i närheten av rondellen. Planteringskärlen är flyttbara och kan vid behov användas även på andra ställen.

Syftet är att göra Brastad centrum till en lite grönare plats. I planteringskärlen står, förutom perenner, klätterväxtnät och klätterväxter. Inom några år kommer den centralt belägna gråa betongmuren att vara täckt av grönska.

Virke från träd i naturvårdsarbetet

Det är arbetsmarknadsenhetens fantastiska naturvårdslag som har byggt planteringslådorna på uppdrag av avdelningen för Mark och Gata. Lådorna är byggda av kommunens eget virke av träd som tagits ned i naturvårdssyfte.

Brastad centrum åtgärdsprogram

Som ni kanske märkt fokuserar avdelningen för Mark och Gata lite extra på Brastad centrum de närmaste åren. Ni kan förvänta er fler insatser i utemiljön. Bland annat kommer det söndriga räcket runt rondellen att bytas ut och fler träd kommer att planteras i centrumområdet.

Foto på platneringslådor med plantor.

Planteringslådorna är byggda av arbetsmarknadsenhetens naturvårdslag, virket kommer från träd som har tagits ner i naturvårdsarbetet.