Meny
Ikon utropstecken

Planerat underhåll på kommunens e-tjänster - störningar kan förekomma. Mer information

Res och pendla

Trött på köer och avgaser? Önskar du att det gick att pendla till och från jobbet på ett mer stressfritt sätt? Här kan du köfritt pendla med bil, buss och färja genom en natur utöver det vanliga.

Varje dag pendlar många både till och från Lysekil med bil, buss och färja. Delar av Lysekil har nära avstånd till E6:an som gör att det går enkelt att förflytta sig.

Pendla med bil

Att pendla med bil till och från Lysekil är bilpendling när den är som bäst. Naturen bjuder på ett nytt skådespel varje dag och resan ger möjlighet att samla tankarna. Ett stort plus är att det är befriande fritt från bilköer.

Närheten till E6:an gör att det går enkelt att förflytta sig både mot Uddevalla, Göteborg och Oslo. Vissa delar av Lysekil, som exempelvis Hallinden, Brodalen och Brastad har extra nära.

Pendla med färja

Bor man närmare Lysekils stad är många gånger vägfärjorna vid Gullmarsleden snabbaste sättet att förflytta sig till Uddevalla och Göteborg via väg 161. Färjeleden trafikeras bland annat av Sveriges största vägfärja Saturnus.

En annan färja som används för pendling är passagerarfärjan Carl Wilhelmson som varje dag, året runt, trafikerar sträckan Fiskebäckskil och Lysekils stad.

Oavsett vilken färja man pendlar med finns det tid att gå ut på däck och ta ett djupt andetag salt havsluft.

Pendla med buss

Busspendling är bra för dig som vill passa på att blunda en stund, lyssna på en bok eller planera kvällens middag. Från Lysekils stad finns direktbuss till Göteborg och Torpmotet som är en knytpunkt för flera bussförbindelser.

Tidtabeller och restider

Vi valde Lysekil

Ola har valt att pendla till Lysekil

Ola pendlar till Lysekil och han rekommenderar att köpa sjösjuketabletter till färjan om man är lite känslig.

Malin har valt att starta ett företag i Lysekil

Malin har valt att starta sin verksamhet i Lysekil - något hon rekommenderar fler att göra. Här är det lättare att bygga relationer och påverka det som händer.

Har du frågor eller funderingar?

Du är alltid välkommen att kontakta oss.

Kontaktcenter Lysekils kommun
Telefon: 0523-61 30 00
E-post: kommun@lysekil.se