Meny

Earth hour 2022

Att släcka lampan är en viktig symbolhandling och det mest klassiska och självklara sättet att fira Earth Hour. Men vad kan du göra utöver det? Vilka utmaningar kan du, din skola eller din arbetsplats anta? 

Earth Hour 2022 infaller lördag 26 mars 2022 kl 20.30-21.30, men aktiviteter kan starta redan måndag den 21 mars och pågå hela vecka 12.

Sprid ett gott exempel i sociala medier #earhhourlysekil2022

Du som privatperson, skola eller företag kan utföra en aktivitet, fota och sprida med hashtaggen #earhhourlysekil2022. Då har ni en chans att aktiviteten sprids som ett gott exempel även på kommunens hemsida och sociala medier. Du som delar ett inlägg som privatperson kan även vinna 2 biljetter till Havets Hus. 

Tipspromenad

Ta med vänner eller kollegor ut på en tipspromenad i stadsparken under Earth Hour eller under veckan innan. Frågorna sitter uppe måndag 21 mars till söndag 27 mars. Banan startar vid parksnäckan och går runt ytterkanterna på parken. WWF står för frågorna och tipspromenaden arrangeras av Studieförbundet Vuxenskolan i samarbete med Lysekils kommun. Hämta svarsprotokoll på Bokhandeln eller i kontaktcenter på kommunen. Svar lämnas till kontaktcenter, Bokhandeln eller i brevlådan på Studieförbundet Vuxenskolan, Kungsgatan 41. 

Privatperson

Hjälp klimatet och den biologiska mångfalden genom att agera hållbart inom områdena som handlar om Bilen, Biffen, Bostaden, Börsen och Butiken.

Om du fotar och sprider din aktivitet genom hashtaggen #earthhourlysekil2022 kan du vinna 2 biljetter till Havets Hus. Havets Hus erbjuder fritt inträde för barn under 5 år och för alla elever i för- och grundskolan inom Lysekils kommun, mellan augusti till juni (mer info hittas här Lysekils kommuns skolårskort - Havets Hus i Lysekil Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.). Därför passar de här biljetterna bra att använda på sommaren för barn i för- och grundskola eller när som helst på året för barn i andra åldrar eller för vuxna.

Anta en utmaning här:

Lev klimatsmart och minska miljöpåverkan - Världsnaturfonden WWF Länk till annan webbplats.

Läs mer om de fem B:na och hur du kan engagera dig här:

Så kan du delta i Earth Hour - Världsnaturfonden WWF Länk till annan webbplats.

Skolor och förskolor

Du vet väl om att din skola eller förskola kan anmäla sig till Earth hour? Anmäl er och del av WWF:s inspiration här:

Earth Hour för förskolor, skolor och fritidshem - Världsnaturfonden WWF Länk till annan webbplats.

På länken ovan hittar ni:

  • Lärarhandledning
  • Tipsfrågor
  • Ordflätor
  • Inspirationsmaterial
  • Filmer
  • Och mycket mer.

Företag och kommunens verksamheter

Här hittar du en lista med aktiviteter som ett företag eller verksamhet kan göra.

Earth Hour för företag och organisationer - Världsnaturfonden WWF Länk till annan webbplats.

Ni kan även skriva ut ordflätor med miljötema att lägga ut i lunchrummet eller kanske arrangera en tipspromenad. Tipspromenad och ordflätor hittar ni här:

Kampanjmaterial för Earth Hour - Världsnaturfonden WWF Länk till annan webbplats.

Har du frågor eller funderingar?

Du är alltid välkommen att kontakta oss.

Kontaktcenter Lysekils kommun
Telefon: 0523-61 30 00
E-post: kontaktcenter@lysekil.se