Kom på ”Världens fest”

Bildkollage: bild på tekanna, glad kvinna, silltallrikt med knäckebröd, jordgubbar, personer på fest och arabiskt instrument

Den 10 augusti klockan 18.00 – 21.00 är det dags för mat- och kulturevenemanget ”Världens fest” på Grand Hotel i Lysekil.

Tycker du om mat från olika länder, är du nyfiken på olika kulturer och vill lära känna nya människor? Mat- och kulturevenemanget ”Världens fest” är en mötesplats där du kan ta del av Sveriges och andra länders mat och kultur på ett lättsamt sätt.

Arrangeras vid två tillfällen

”Världens fest” arrangeras vid två tillfällen – 10 och 31 augusti. Under båda kvällarna kan man ta del av mat och kultur med arabiskt, somaliskt, svenskt och eritreanskt ursprung.

Aktiviteter från olika länder

Det kommer också finnas möjlighet att delta i olika aktiviteter. Du kan prova på eller ta del av till exempel dans, olika lekar, konst, poesi eller annat som representerar de fyra olika kulturerna.

Fler mötesplatser i Lysekil?

Hur vill du att mötesplatserna ska se ut i Lysekils centrum? Under de två kvällarna kan du lämna förslag på hur du vill att våra mötesplatser ska se ut i centrum.

Information och anmälan

När? 10 augusti och 31 augusti, klockan 18.00-21.00.
Var? Grand Hotel på Kungstorget i Lysekil
Anmälan: du behöver inte anmäla dig – det är bara att komma!

För mer information kontakta Integrationssamordnare Sanna Lannesjö på sanna.lannesjo@lysekil.se eller 0421 47 03 10.

Varmt välkommen!

Arrangeras inom projekt Urban Platsinnovation

”Världens fest” arrangeras inom projekt Urban Platsinnovation. Det är ett projekt som arbetar för att få mer kunskap om hur centralorter kan utvecklas för att bli mer attraktiva för både invånare och besökare.

Syftet är att öka konkurrenskraften och innovationsförmågan hos handeln och upplevelsenäringen för att skapa ett mer levande centrum. Projektet omfattar Högskolan Väst, Lysekils kommun, Strömstads kommun, Trollhättans stad, Uddevalla kommun, Åmåls kommun samt Fredrikstad kommune som är projektets norska partner.

Urban Platsinnovation delfinansieras av EU-medel via Interreg Sverige-Norge som är en del av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektet pågår till och med september 2018.

Läs mer om projekt Urban Platsinnovation på www.lysekil.se/urbanplatsinnovation
Mer information om Interreg, hittar du på www.interreg-sverige-norge.comlänk till annan webbplats