Lek och bus i djuphavet

Foto på pojke som åker rutschkana.

Folkfest med lek och pyssel när Lysekils första temalekplats i Grundsund invigdes.

Lördagen den 15 juni invigdes Grundsunds lekplats som fått temat djuphav med lekredskap i form av en rocka och en ubåt. Det blev en riktig folkfest med tal, musik och avtäckning av lekredskapen som eleverna på Skaftö skola döpt. Rockans namn blev Rocky och ubåtens Ubbe.

Ett stort tack

Ett stort tack till lokala hantverkare, Leva i Lysekil samt Lysekils kommuns naturvårdslag som alla ansträngt sig för att lekplatsen skulle bli klar i tid.

I slutet av sommaren kommer de sista detaljerna att komma på plats som fotbollsmål, buskar, perenner och armaturer. Eftersom gräsmattan är nyanlagd kommer den vara avspärrad ett litet tag tills den har rotat sig. Annars är det full lek som gäller på resten av lekplatsen.

Vi önskar er en härlig sommar med mycket, mycket lek!

Foto på hand som håller en gipsfigur i form av en sjöstjärna.

Havets Hus fanns på plats och ordnade med pyssel och målning av stiliga sjöstjärnor.

Foto på pojke som leker i ubåten Ubbe.

Ubåten Ubbe var populär och det var många som ville prova att sitta i styrhytten.