Kuststigen rustas upp

Foto på upprustningsarbete med märkning av vandringsled.

Kuststigen får tydligare märkning och skyltning.

Stort tack till SAIS Orientering och arbetsmarknadsenhetens naturvårdslag.

Vandringsleden Kuststigen ger dig möjlighet att till fots lära känna Lysekils kommuns vackra landskap och intressanta kulturhistoria. Kuststigen är resultatet av ett svensk-norskt samarbete och löper genom Bohuslän i Sverige upp till norska Östfold och Akershus.

I Lysekils kommun börjar stigen på Skaftö för att sedan via passagerarfärjan Carl Wilhelmson leda över till Lysekils stad. Via Stångehuvud går Kuststigen sedan norrut i kommunen.

Kuststigens sträckning visas med blå markering på stolpar eller stenar och med blå skyltar med två vandrare.

Samarbete

För att rusta upp leden så samarbetar avdelningen för mark och gata på Lysekils kommun med SAIS Orientering och arbetsmarknadsenhetens naturvårdslag. De ordnar
med skyltning, röjning och sätter upp spångar längs med leden.

Hör gärna av dig om du hittar en del av leden som behöver rustas upp

Du som vandrar på Kuststigen och hittar en sträcka som är i behov av upprustning är välkommen att vända dig till e-tjänsten Fixa min gata.

Mer information om Kuststigen finns på Lysekils del av webbplatsen Västsverige.com där man också kan ta del av kartboken.

Om Kuststigen

Vandringsleden Kuststigen sträcker sig som en sammanhängande led och finns även som rundslingor i Uddevalla, Stenungsund, Tjörn, Orust, Lysekil, Sotenäs, Tanum och Strömstad.

Kuststigen och Bohusleden ansluter på några ställen till varandra och bildar ett unikt ledsystem som knyter samman kust- och skogsmiljö i Bohuslän.