En häftig vecka

Foto på flicka som håller upp sina händer som är målade med målarfärg.

Inspiration, glädje och mångfald när kulturchef Johanna Ljung Abrahamsson berättar mer om kulturveckan.

I år firar kulturveckan i Lysekils kommun tio år, det är också första gången som vår nya
kulturchef, Johanna Ljung Abrahamsson, håller i arrangemanget. Här svarar Johanna på fem frågor om kulturveckan.

Vad är din upplevelse av kulturveckan så här långt?

- Det är en häftig vecka med mycket kultur och jag får möta alla åldrar. Jag besöker våra olika kommundelar och får lära känna både orterna, föreningarna och alla eldsjälar, det ger energi och inspiration.

Finns det någon speciell händelse som du kommer att minnas särskilt?

- Oj, det är så många intryck och jag slås av alla ideella krafter som samlas och möts. Det var en brakande invigning och jag tycket det var fantastiskt att se musikskolan tillsammans med professionella musiker. Jag kommer också att minnas Magnus Johansson bejublade föreställning under invigningskvällen.

Vad skulle du säga att kulturveckan innebär för kulturlivet i Lysekils kommun?

- Jag skulle säga att det här är en vecka när kulturen lyfts fram och vi har möjlighet att byta erfarenheter med varandra. Det är härligt att se föreningar, konstnärer och allmänhet mötas.

Har du blivit inspirerad till att själv prova på någon ny kulturaktivitet?

- På den öppna salongen fick jag ett nytt perspektiv på broderi som var spännande att se, dessvärre tror jag inte att jag har det tålamod som krävs. Jag blev också väldigt sugen på att dansa när jag såg ungdomarna i Brastad bugga, så det får kanske bli en buggkurs för min del.

Beskriv kulturveckan med tre ord?

- Då säger jag inspiration, mångfald och glädje. Inspiration eftersom man blir inspirerad när man ser andra uttrycka sig. Mångfald för vårt breda utbud och glädje för all positiv energi man får av alla glada människor.

Foto på Johanna Ljung Abrahamsson.

- Jag slås av alla ideella krafter som samlas och möts, säger kulturchef Johanna Ljung Abrahamsson. Här syns Anna-Lisa Willhed och Marianne Skotte från Stångenäs hembygdsförenings styrelse tillsammans med Johanna.

Foto på skallror gjorda av kapsyler.

Elever på Stångenässkolan i årskurs 3-5 har jobbat med återbruk och skapat skallror av kapsyler.

Foto på publik från bildvisning.

Skaftö hembygdsförening och Gille anordnade uppskattad bildvisning.

Foto på publik under sopplunch med underhållning.

Kultur smakar bra också - sopplunch med underhållning.