Kulturveckan igång

Foto på Magnus Johansson.

Trumpetaren Magnus Johansson var en av dem som uppträdde när kulturveckan invigdes.

Ta chansen att uppleva kulturutbudet i vår kommun.

Fredagen den 6 oktober invigdes årets kulturvecka på Oscars i Lysekil med musik och uppträdanden.

Invigningen gästades av trumpetaren Magnus Johansson, känd från tv-programmet Diggiloo och folkmusikern Anders Ådin som spelade tillsammans med elever från Lysekils musikskola.

Kulturchef Johanna Ljung Abrahamsson hälsade välkommen och tidigare kultursekreterare Marianna Andersson berättade om kulturveckans historia eftersom veckan fyller 10 år.

Utbildningsnämndens ordförande, Kent Olsson fick äran att officiellt inviga veckan.

Kvällen fortsatte sedan med ”My little allsång” med Josefinito som arrangerades av Riksteatern Lysekil.

Se, hör och upplev

Kulturveckans tionde födelsedag firas med ett fullspäckat program med möjlighet att både se, höra och uppleva kulturutbudet i Lysekils kommun.

Veckan bjuder på utställningar, föreläsningar, konserter, körsång, hip hop, musiköverfall på skolor, akvarellcafé, guidningar och mycket, mycket mer.

Du hittar programmet i sin helhet här på vår webbplats i evenemangskalendern.

Varmt välkomna!