Water splash

Foto på banner om water splash i stadsparken i Lysekil.

Många skratt och mycket vatten när stadsparken i Lysekil fylldes av vattenballonger.

Fredagen den 11 augusti var det Water splash i Lysekils stadspark för barn och unga mellan 6-15 år. Aktiviteten anordnades av fältsekreterarna i Lysekils kommun med hjälp av fritidsgården Borgen.

Vattenballonger till alla

Vattenballonger delades ut till alla deltagare som delades upp i två lag. På en gemensam signal
startade kastandet mellan de drygt 80 ungdomarna som deltog.

- En underbar syn, vansinnigt kul att så många var med, säger fältsekreterare Mattias Berntsson som var med och arrangerade Water splash.

Tanken med Water splash är att ha kul tillsammans, samarbeta och att på ett lekfullt sätt lära känna varandra.

Inspirera till framtida yrkesval

Ett annat syfte med Water splash är att skapa nyfikenhet och inspirera till framtida yrkesval.

Brandmän med brandbil och poliser med polisbil kom därför och hälsade på. Det fanns
möjlighet att titta närmare på bilarna och prata med brandmännen och poliserna.

Fantastiska ungdomar

Sommarens aktivitetsprogram för barn och unga som har skett i samverkan med
Lysekils kommun och föreningslivet är nu slut för i år.

- Det har varit en härlig sommar och vi har haft många deltagare på våra aktiviteter, vi
har fantastiskt fina ungdomar i Lysekils kommun. Nu ska vi träffa föreningarna och utvärdera inför nästa sommar, säger Mattias.

Men man behöver inte vänta ett helt år på nya roliga aktiviteter, under höstlovet planeras för ett nytt datalan för ungdomar på Oscars i Lysekil.