Kulturveckan vill inspirera

Handavtryck i olika färger

Mitt i den färgsprakande hösten pågår den kreativa kulturveckan.

Lysekils Kulturvecka vill uppmärksamma det lokala kulturlivet och inspirera deltagarna. Veckan bjuder därför på musik, konst, föredrag och hantverk runt om i kommunen.

Kultursekreterare Rickard Wennerberg är kulturveckans ”spindel i nätet” och berättar mer om den pågående veckan.

Vad tycker du kännetecknar kulturveckan?
- De fantastiskt många och kreativa människor som finns i kommunen!

Vad tycker du bäst om med ”Öppen salong” som ger fler möjlighet att visa sitt skapande?

-Vi är glada att kunna erbjuda denna möjlighet att visa sin kreativitet för en större publik. Öppen salong introducerades i kulturveckan för några år sedan och har blivit en succé på många sätt.

Har du lärt dig något nytt under veckan?

-Varje kulturvecka är unik och jag lär mig något nytt varje gång.

Vad betyder kulturveckan för Lysekils kommun?

-Kulturveckan har blivit en institution i kommunens kulturliv och är ett av de största årligen återkommande arrangemangen i kommunen. Trots detta är det viktigt att tänka nytt och att se hur man kan förändra, förnya och omskapa kulturveckan.

Om kulturveckan
Kulturveckan pågår den 7 oktober till och med den 13 oktober. Information och program finns på webbsidan för Kulturveckan: