Meny

Dela sidan på sociala medier

Lysekils Kulturvecka

Logotype för Lysekils kulturvecka

Under en härligt kreativ vecka varje höst kan vi alla ta del av mångfalden och engagemanget i Lysekils kommun. 2018 startar "Nya kulturveckan"

Lysekils Kulturvecka vill erbjuda en bred kulturell upplevelse och samtidigt ge möjlighet för det lokala kulturlivet att visa upp sina verksamheter. Varje år har Kulturveckan ett nytt tema som ska inspirera deltagarna.

Kom och var med

Lysekils kommun jobbar gärna "av och med" istället för "till och för". Planeringsgruppen för Kulturveckan 2018 har nu skapat ett nytt koncept av Kulturvecken under helgen i Lysekil. Gruppen består av representanter från näringsliv, föreningar och Lysekils kommun och bjuder in hela Lysekil med aktörer och föreningar att delta i veckan. OBS! det finns fortfarande möjlighet till att anmäla aktiviteteter

"Nya Kulturveckan" Tema Barn och unga

Inför årets kulturvecka 5 oktober till 11 oktober vill planeringsgruppen utvidga och förnya konceptet och skapa en mer fartfylld, kreativ och yngre känsla under veckan. Bland annat föreslås en dag för enbart ungdomsrelaterad kultur på fredagen den 5 oktober. Den 6 oktober kommer mycket fokus vara på barnaktivteter med bl. a testa cirkus med cirkusexpressen och dockteater i en teaterbuss. Under dagen kommer citytåget köra turer för familjer mellan kungsgatan och Badhusberget där fler aktivteter är förlagda.  Aktiviteterna i Lysekil kommer flytta ut från Oscars till Lysekils centrum från Lysekils Centrum Lab  (Gallerian på kungsgatan), stadsparken,  in i caféer och butiker och upp till Badhusberget under helgen från 5 oktober till 7 oktober. 8 oktober och framåt fortsätter kulturveckan med massor av aktivteter i hela kommunen.  

Kontakta  kulturansvarig för mer information.