Lysekils Kulturvecka 2018

Oscars

Lysekils Kulturveckan arrangeras för elfte gången.

Lysekils Kulturvecka vill erbjuda en bred kulturell upplevelse och samtidigt ge möjlighet för det lokala kulturlivet att visa upp sina verksamheter. Varje år har Kulturveckan ett nytt tema som ska inspirera deltagarna, 2018 är temat "Barn och unga". I år hålls Lysekils Kulturvecka 5-11 oktober.

Under en härligt kreativ vecka varje höst kan vi alla ta del av mångfalden och engagemanget i Lysekils kommun.

Kom och var med

Lysekils kommun jobbar gärna "av och med" istället för "till och för". Planeringsgruppen för Kulturveckan 2018 har nu haft ett första möte där många nya idéer för att utveckla kulturveckan lyftes. Gruppen består av representanter från näringsliv, föreningar och Lysekils kommun och bjuder in hela Lysekil med aktörer och föreningar att delta i veckan.

Tema Barn och unga

Inför årets kulturvecka 5 oktober till 11 oktober vill planeringsgruppen utvidga och förnya konceptet och skapa en mer fartfylld, kreativ och yngre känsla under veckan. Bland annat föreslås en dag för enbart barn och ungdomsrelaterad kultur. Aktiviteterna i Lysekil kommer flytta ut från Oscars till Lysekils centrum från Lysekils Centrum Lab (Gallerian på kungsgatan) upp till Badhusberget under helgen från 5 oktober till 7 oktober. Kommundelsdagarna kommer fortsätta som det gjort innan.
Kontakta gärna kulturansvarig för mer information.

Mer information om årets Kulturvecka kommer under vår och sommar.