Föreningsträff om sommarlovsaktiviteter

Välkommen på föreningsträff torsdagen den 30 mars klockan 18.00 - 20.00 i kommunhuset.

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, ger kommuner möjlighet att söka pengar för att erbjuda sommarlovsaktiviteter för alla barn och unga i åldern
6-15 år.

Lysekils kommun bjuder nu in kommunens föreningar till en träff eftersom vi vill få kontakt med intresserade föreningar för ett samarbete kring aktiviteter sommaren 2017.

Tid och plats

Föreningsträffen anordnas den 30 mars klockan 18.00- 20.00 i kommunhuset, konferensrum Borgmästaren.

Kvällen kommer att innehålla information om MUCF och aktuella medel och vi gästas av Mikael Wireby, projektledare Bohusläns Fotbollförbund.

Mikael berättar om föreningars möjligheter till stöd och hjälp genom deras organisation. Även Martina Söderbom från Västsvenska idrottsförbundet kommer att vara på plats.

Vi vill även höra föreningarnas tankar kring föreningsarbete i Lysekils kommun.

Anmälan

Anmäl er till integrationssamordnare Sanna Lannesjö via mail: sanna.lannesjo@lysekil.se.
Vi bjuder på fika.

Frågor

Vid frågor kontakta integrationssamordnare Sanna Lannesjö eller fritidschef Torgny Jansson via kommunens växel 0523- 613000.

Fakta MUCF

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor är en statlig myndighet som tar fram
kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar.
De ger bidrag till föreningsliv, kommuner och internationellt samarbete.

Fakta om MUCF medel för sommarlovsaktiviteter

2016 kunde över 600 000 barn och unga i 283 av landets 290 kommuner ta del av gratis
sommarlovsaktiviteter via regeringens sommarlovsbidrag.

2016 var det premiär för regeringens satsning på att skapa meningsfulla sommaraktiviteter för alla barn och unga i åldern 6-15 år, oavsett föräldrarnas ekonomi.

Syftet med sommarlovsbidraget är att ge barn och unga stimulans och personlig
utveckling samt att unga med olika socioekonomisk bakgrund ska kunna mötas, ha
roligt och utvecklas tillsammans.

Myndighetens regeringsrapport ”Alla barn ska vara med om sommarlovsbidraget 2016” visar bland annat att samverkan med föreningslivet och intern samverkan i kommunen
var viktiga framgångsfaktorer samt att aktiviteterna för unga leddes av unga.

Kommunernas storlek och förutsättningar har styrt vilka aktiviteter som har varit möjliga
att genomföra. Teaterläger, simskolor, natur- och teknikläger, kultur- och
sportaktiviteter är exempel på några av alla de aktiviteter som har genomförts.

Förra året rekvirerade 283 av 290 kommuner bidraget. I år är målet att alla kommuner ska vilja rekvirera sitt bidrag. Storleken på bidraget är baserat på statistik över
antalet barn i hushåll med försörjningsstöd i respektive kommun. Källa: www.mucf.se

Mer information hittar du på MUCF:s webbplats:
Sommarlovsaktiviteter MUCF:s webbplatslänk till annan webbplats