Vill du bli röstmottagare?

Foto på hand som håller i tre röstkuvert.

Nu söker vi röstmottagare till förtidsröstningen och valdagen den 9 september. Gör en samhällsinsats och skicka in din intresseanmälan.

Den 9 september 2018 hålls allmänna val i Sverige och Lysekils kommun söker röstmottagare till förtidsröstningslokalen och valdagen. För att kunna jobba som röstmottagare måste du ha fyllt 18 år.

Hjälpsam och noggrann

Som röstmottagare medverkar du till att valet genomförs korrekt, tryggt och säkert. Vi söker dig som är serviceinriktad och noggrann och har ett vänligt och hjälpsamt bemötande.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att upprätthålla god ordning i vallokalen, ta emot röster och pricka av i röstlängden samt att efter vallokalens stängning granska och räkna rösterna. Som ersättning får du ett skattepliktigt arvode.

Om du arbetar på valdagen den 9 september börjar du på morgonen och slutar när rösterna
är räknade, vilket kan bli sent på kvällen.

Anmäl ditt intresse senast den 1 augusti

Alla röstmottagare genomgår en obligatorisk utbildning, både nya röstmottagare och de som har arbetat i tidigare val.

Om du är intresserad av att arbeta som röstmottagare i Lysekils kommun är du välkommen att fylla i intresseanmälan. Du kan även anmäla intresse för att arbeta som röstmottagare till EU-valet 2019.

Fyll i blanketten och spara sedan ner den på din dator. Skicka därefter den ifyllda blanketten med e-post till val@lysekil.se

Vi kommer att kontakta dig för placering. Vi behöver din anmälan senast den 1 augusti.

Om allmänna val i Sverige

Sveriges kommuner ansvarar för genomförandet av de allmänna valen till riksdag, landstings- och kommunfullmäktige vart fjärde år och valet till Europaparlamentet vart femte år. Utöver detta ansvarar kommunerna för genomförandet av folkomröstningar och eventuella extra val.

I din kommun är valnämnden ansvarig lokal myndighet för valen. Valnämndens uppgift är bland annat att bemanna kommunens valdistrikt och förtidsröstningslokaler.

I Sverige hålls nästa allmänna val den 9 september 2018.