Glad Påsk

Foto på påskkakor i glada färger och former.

Kommunalråd Jan-Olof Johansson och kommundirektör Leif Schöndell önskar alla en glad påsk.

Kommunalråd Jan-Olof Johansson och kommundirektör Leif Schöndell svarar på fyra frågor i våren och påskens tecken.

Vintern släpper sakta sitt grepp och våren närmar sig på allvar – hur vill ni sammanfatta årets första tre månader?

Lysekils kommun fick stor uppmärksamhet i nationell media i samband med den kinesiska intresseförfrågan om en djuphamn i Brofjorden. Det blev en intressant debatt som handlade om det kommunala självstyret, Brofjorden och Kinas intressen runt om i världen.

Vi kan också konstatera att Lysekils kommun hela tiden fortsätter att utvecklas. I den kommande årsredovisningen över verksamhetsåret 2017 är det glädjande att se allt positivt som är genomfört. Vi skapar mer ordning och struktur och Vision Lysekil 2030 ger en framtida färdriktning.

Den senaste tiden har den sociala oron i centrala Lysekil ökat med skadegörelse, våldsbrott och stölder som följd. Vi vill ta tillfället i akt och berätta att Lysekils kommun arbetar i nära dialog med Polisen kring trygghetsskapande åtgärder.

Påsken är äggens högtid – vad önskar ni er mest av allt i era påskägg?

En gemensam önskan är att vi ska få verkstad av vår vision och ta tillvara på de fantastiska möjligheter som finns i Lysekils kommun. Vi har behov av att bygga fler bostäder och det känns bra och spännande att processerna kring detta är igång.

Vad skulle ni säga kännetecknar påskfirandet i Bohuslän och Lysekil?

Påsken är startskottet på sommarsäsongen i Lysekil och det blir mer liv och rörelse i hela kommunen. Den närmast tiden kan vi bland annat se framemot Vattenloppet och mässan Båt-Hav-Fritid.

En typisk Bohuslänsk tradition är annars de så kallade påskfyrarna, eller påskeldarna. Att leta påskägg i trädgården hör också påsken till.

Vilken påskhälsning vill skicka till både invånare och medarbetare i Lysekils kommun?

Vi önskar er en riktigt fin påskhelg och håller tummarna för härligt påskväder. Ett särskilt tack till de medarbetare som håller igång kommunens verksamheter under påskhelgen.

Glad Påsk och härlig vår!

Kommunalråd Jan-Olof Johansson, Kommundirektör Leif Schöndell

Foto på Jan-Olof Johansson.

Kommunalråd Jan-Olof Johansson

Foto på Leif Schöndell.